Програмата за развитие на селските райони в момента има проекти за

...
Програмата за развитие на селските райони в момента има проекти за
Коментари Харесай

Усвояваме проекти за 25 млн. евро в селските райони в цялата страна

Програмата за развиване на селските райони  сега има планове за 25 млн.евро, които се усвояват в цялата страна.  Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов, представен от Нова телевизия. 

По думите му  следва отваряне на втория банкет за към 15 млн.евро.

Той уточни, че  ще се финансират най-вече монументи на културата, без значение дали са от национално и от локално значение.

Паметниците на културата  минават през специфичен режим на утвърждение на плановете  и на заплащане, което забавя процеса ", изясни Порожанов.

Той добави, че ръководеното от него ведомство получава подпомагане в тази посока от способените органи.

" Сега се възвръщат повече манастири ",  разясни земеделският министър.

Той адмирира  инициативността на Софийска епархия за възстановяване на манастири , също и на отец Никанор за основаване на поклоннически туризъм в Пернишка област, който да даде занаят на локалното население.

Румен Порожанов участва на формалното разкриване и освещаване на новата постройка на манастира " Св.Четиридесет мъченици ". Тя е съградена като тъкмо копие на изцяло разрушените преди години манастирски конаци. 

Проектът е на стойност 644 482,82 лева и включва още главен ремонт, възобновяване, обзавеждане на манастира  и благоустрояване на прилежащите елементи на терена към Светата обител.

Той добави, че както  първия банкет, по този начин и идния ще бъде съгласуван с всички условия на " Светия Синод " за това , къде да бъде даден приоритет. Ще бъдат подпомагани главно монументи на културата, без значение от национално, районно или друго значение.

" Паметниците на културата минават през специфичен режим за утвърждение на плановете, респективно и при заплащането. Това води до известно закъснение в процеса, само че получаваме подпомагане от Министерство на културата ", увери Румен Порожанов.

Водосветът на манастира беше осъществен от белоградчишкия свещеник Поликарп. Сред гостите бяха  регионалният шеф на Перник Ирена Соколова , кметовете на общините Перник, Трън, Земен, както и кметовете на близките обитаеми места./ news.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР